Regulering barn

Regulering barn

Vi utfører trygg og effektiv kjeveortopedisk behandling på barn

les mer

Riktig behandling til riktig tid

”For tidlig” henvisning skaper aldri problemer! Men for sein henvisning kan komplisere behandlingen og gjøre det umulig å oppnå et optimalt resultat.

 

Det er sjelden bittfeil i melketannsettet. Det er i vekslingstannsettet (7-11 år) at de oppstår. Da bør man av og til inn tidlig for å styre tannframbrudd, trekke melketenner, bedre plassforhold, utvide kjeven eller påvirke ansiktsveksten. Andre ganger er det riktigere å vente til de fleste nye tennene er kommet. Dette er kompliserte avgjørelser som krever kjeveortopedisk kompetanse, og barn bør derfor henvises til spesialist for vurdering og eventuell behandling så snart en bittfeil oppdages.

 

Regulering er en enklere og mindre smertefull prosess en hva det var tidligere.

 

Kjeveortopedi på barn er mye mer enn å flytte tenner. Det er å styre vekst og tannveksling fram til et best mulig permanent tannsett når problemer oppstår i tannvekslingsperioden. Da kan man ofte med enkle midler legge til rette for en biologisk riktigere behandling seinere, og unngå uheldige kompromisser, trekking av nye tenner og kirurgiske inngrep.